Sugkoppar bearbetningen teknologien

Sug Cups Processing technology

Hur man förstå gummit gjutningsprocessen

Komprimering gjutning är ett enkelt och lätt sätt att göra enkla gummidetaljer. Processen är liknande till våffla making - ovulkat gummi är placerade i mögel hålighet och sedan stängt och värms upp för en given summa. När delarna har blivit botade, tas de bort från mögel.

Mellanliggande precisionen av komprimering molding produktion som är definierade som tillfredsställande följande kvalitet standard delar:

Gummi Manufacturers Association, RMA-A2

RMA klass A O-ring tolerans

ISO3601-1 tätning tolerans

ISO3601-3 grade N och S nivå toleranser

Komprimering formar är kapabel att producera det bredaste sortimentet av delar. Storleken på avsnittet kan variera från 0,024 inches till 30 inches i diameter.

Komprimering gjutningsprocessen

Komprimering gjutning består av flera steg:

Ohärdade gummiblandningen bildas i en lämplig form och storlek baserat på den sista komponent strukturen. Ohärdat gummiliknande formen kallas en preform - den är beredd att vara bildade eller gjutna. Varje mögel kommer att ha en annan form och storlek av halvfabrikaten av bästa. När optimal halvfabrikaten bestäms, har två dimensioner av dess tolerans och form att ordentligt säkerställa att form av delen är viktig. Överdriven material är slöseri, och kan orsaka blixten att bli för tjock och för lite material kan orsaka i vissa håligheter.

Halvfabrikaten placeras i hålrummet av uppvärmd mögel. Sedan är mögel stängd. Värme och tryck tillämpas press pressen. Det tryck som används i produktionen använder tredjeparts ett programmerbart styrsystem för att övervaka och styra viktiga parametrar såsom temperatur, tryck och tid att se till att bilda behov att få på plats en förutbestämd tolerans fönster. Öppna sedan mögel. Härdande gummi bitarna tas bort med sin blixt.

Och sedan genom gjutprocessen efter tillverkning operationen genomförs, kan omfatta putsning, härdning, automatisk inspektion och förpackning.