Sug koppar inre och yttre faktorer

Sugning kuper interna och externa faktorer

Gummi och dess produkter i bearbetning, lagring och användning av processen, på grund av omfattande effekten av interna och externa faktorer som orsakas av de fysiska och kemiska egenskaperna av gummi och mekaniska egenskaperna hos den gradvisa försämringen av finalen förlust av bruksvärde, denna förändring kallas gummi åldrande. På ytan av utförandet av sprickor, klibbig, härdning, mjukgörande, pulver, missfärgning, länge mögel och så vidare. Vilka är de faktorer som påverkar åldrandet av gummi? Syre: Oxygen i gummi med gummi molekylerna fri radikal kedjereaktion, molekylär kedja fraktur eller överdriven tvärbindningsmedel, orsakar förändringar i gummi egenskaper. Oxidation är en av de viktiga orsakerna till åldrandet av gummi.

Fukt: Det finns två aspekter av fukt: gummit i fuktig luft regn eller blöt i vattnet, lätt att skada, det är på grund av gummit i de vattenlösliga ämnena och vatten och andra komponenter i vattnet utvinns genom vatten. Hydrolys eller absorption och andra orsaker. Särskilt i vattnet kommer att nedsänkning och atmosfärisk exponering av alternerande effekten, påskynda förstörelsen av gummi. Men i vissa fall kan fukten inte skada gummi, och även fördröjning åldrande roll roll.

Ozon: Ozon är mycket högre och mer destruktiva, det är också den molekylära kedjan av bristning, men rollen av ozon på gummit med gummi deformation eller inte annorlunda. När den används som en deformerad gummi (främst omättade gummi), finns det en spricka i riktning mot den stress som agerar, det vill säga den så kallade ”ozon sprickor”; När gummit är deformerad, bildas endast oxidfilm på ytan utan sprickbildning.

Hot: Höja temperaturen kan orsaka termisk krackning eller termisk crosslinking av gummi. Men den grundläggande rollen av värme eller aktivering. Öka andelen syre diffusion och aktivering av oxidation, därmed påskynda graden av oxidation av gummi, som är ett vanligt fenomen på åldrande - termisk syre åldrande.

Mekanisk stress: under upprepade mekanisk stress, gummi molekylär kedjan bryts bildandet av gratis Tsuen, leda till oxidation kedjereaktion, bildandet av kemisk process. Mekaniska fraktur molekylär kedjan och mekaniska aktiveringsprocessen för oxidation. Hur kan en dominerande, beroende på förhållandena där det beror. Dessutom, under inverkan av stress lätt leda till ozon sprickor.

Ljus: ju kortare ljuset, desto större energi. Skador på gummit är hög energi av UV. Förutom UV kan direkt leda till gummi molekylär kedjan av frakturen och cross-linking, gummit på grund av absorption av ljus energi genereras fria radikaler, utlösa och påskynda Oxidationsprocessen kedjereaktion. Av utsidan spelar ljus rollen som uppvärmning. En annan funktion i rollen av ljus (olika från värmen) är att det är främst i gummiyta och hälsa. Höga andelen plast prover, båda sidor visas retikulära sprickor, så kallade ”lätta yttre spricka”.

Övrigt: rollen av gummi det är kemiska medel, variabel metalljoner, högenergistrålning, el och biologiska.