Gummi tätningar Swellability

Gummi tätningar Swellability

Enligt kunskapen om organisk kemi, organiska lösningsmedel kan binda till hög molekylära organiskt material, men vissa polymer organiskt material löses inte enkelt, de kommer att adsorbera lösningsmedel molekyler och utöka volymen; hydrofil polymermaterial absorberar vatten molekyler volym expansion, vilket är så kallade polar material svullnad.

Svullnad boenden kan också förklaras utifrån principen om liknande upplösning, som, vid kontakt eller vid ett visst tryck och temperatur, har en blandbar effekt, men är oberoende av gravitationskraften mellan molekyler.

Svullnad egenskaper är ett av de gemensamma drag av gummi eller polymer.

I vissa lösningsmedel, tvärbundna gummi eller andra polymer är generellt inte upplöst, men lösningsmedel molekylerna kommer in gapet i polymer kedjan, öka volymen mellan segmenten, så volymen av polymer expansionen och svälla.

Gummi svullnad efter allmänna mekaniska egenskaper kommer att minska avsevärt.

Svullnad är en mycket viktig egenskap av gummi, så gummit bör undvikas och polariteten av liknande lösningsmedel kontakt.

Gummi sväller prestanda för två:

(1) oändlig svullnad: linjär polymer upplöst i ett bra lösningsmedel, kan vara obegränsad absorption av vätska tills upplöst till en homogen lösning hittills. Så upplösningen kan också ses som ett resultat av oändlig svullnad av polymeren. Till exempel sväller naturgummi i bensin.

(2) för korslänkad polymeren och linjär polymeren i dålig lösningsmedel, kan svullnaden endast utföras i viss utsträckning. Efter kontakten med lösningsmedlet, mängden inandning lösningsmedlet ökas inte längre, och systemet är alltid hålla two-phase staten. Dingqing gummi (som är ett syntetiskt gummi) kan till exempel vara svullen i flytande dimethyl ether ekologisk lösning.

Dingqing gummi i flytande dimethyl ether ekologisk lösning i mekanismen svullnad kan förstås som: öppna cylindern på ventilen, flaskan flytande dimetyleter och ventilen inom NBR gummi ring kontakten, Dingqing gummi svälla; När flaskventilen stängd, den ventilen gradvis ”torr”, Dingqing gummi svullnad gradvis krymper nedgång, volymen av gummi, med ökningen av antalet ventilöppning och gasol blandat med dimethyl ether innehåll ökade, Dingqing gummi efter ett antal ”svullnad - kontraktion” av stress cykeln, gummi stress minskade, accelererat åldrande, slutliga gummi elastisk misslyckandet och tätning prestanda minskade, vilket resulterar i valve läckage.

Gummitätningar är vår gemensamma typ av tätning enhet, i olika branscher, alla typer av maskiner och utrustning kommer att tillämpas på en bra lösning för människor att lösa problemet med läckage och tätning.

Gummitätningar är en slags universell grundelementet i dess förslutning och spela en mycket viktig roll i tätning. Gummitätningar är den vanligaste typen av gummiprodukter används i tätning färdigheter. Eftersom gummi är ett extremt flexibelt polymermaterial, det finns ett brett temperaturområde, differentiell medium för att ge en mindre stress kommer att producera en större deformation, denna deformation kan ge kontakt pressar, att kompensera för läckor, till uppnå syftet med tätning.