Gummiförsegling Tätningsmaterialapplikation

Gummitätningar Tätningsmaterialapplikation

Applicering av tätningsmaterial

Lägg till tid: 2015-07-30

Först NBR-nitrilgummitätning: lämplig för hydraulolja, glykolhydraulolja, polyesterolja, bensin, vatten, silikonfett, silikonolja och andra medier som används. Är den mest använda, de billigaste gummitätningarna. Ej lämplig för användning i polära lösningsmedel som ketoner, ozon, nitrohydrokarboner, MEK och kloroform. Allmänt använd temperaturområde -40 ~ 120 ° C.

För det andra, HNBR-hydrerad nitrilgummitätning: med utmärkt anti-korrosion, rivmotstånd och anti-kompression deformation egenskaper, ozon motstånd, solsken, väderbeständighet är bättre. Bättre än nitrilgummis slitstyrka. Lämplig för tvättmaskiner, bilmotorsystem och användning av nytt miljövänligt kylsystem R134a kylsystem. Det rekommenderas inte för användning i alkoholer, estrar eller aromatiska lösningar. Allmänt använd temperaturområde på -40 ~ 150 ℃.

Tredje SIL-silikongummitätning: med utmärkt värmebeständighet, kyla, ozonmotstånd, motståndskraft mot atmosfärsförmåga. Ha en bra isoleringsprestanda. Men draghållfastheten är sämre än det allmänna gummit och inte oljan. Gäller hushållsapparater som elvattenberedare, strykjärn, mikrovågsugnar och så vidare. Gäller också en mängd kontakt med människokroppsförsörjningen, såsom vattenflaskor, dricksfontioner och så vidare. Det rekommenderas inte för användning i de flesta koncentrerade lösningsmedel, oljor, koncentrerade syror och natriumhydroxid. Allmänt använd temperaturområde på -55 ~ 250 ° C.

Fjärde, VITON fluorgummitätningar: Högtemperaturmotstånd är bättre än silikongummi, utmärkt väderbeständighet, ozonmotstånd och kemisk resistans, kallt motstånd är dåligt. För det mesta av oljan och lösningsmedlen är resistenta, speciellt syror, alifatiska kolväten, aromatiska kolväten och animaliska och vegetabiliska oljor. Gäller för dieselmotorer, bränslesystem och kemiska anläggningsförseglingsbehov. Det rekommenderas inte för användning i ketoner, estrar med låg molekylvikt och blandningar innehållande nitrater. Allmänt använd temperaturområde -20 ~ 250 ° C.

5, FLS fluor silikon gummitätning: dess prestanda både fördelarna med fluorgummi och silikongummi, olja, lösningsmedelsresistens, bränslebeständig olja och hög och låg temperatur motstånd är bra. Motståndskraft mot syreinnehållande föreningar, aromatiska innehållande lösningsmedel och klorhaltiga lösningsmedel. Vanligtvis används för flyg, flyg och militär användning. Rekommenderas inte för exponering för ketoner och bromsolja. Den allmänna användningen av temperaturområdet på -50 ~ 200 ° C.

6, EPDM EPDM gummitätning: ett mycket bra väderbeständighet, ozonmotstånd, vattenbeständighet och kemisk resistans. Kan användas för alkoholer och ketoner, kan även användas för högtemperaturvattentätning. Lämplig för sanitetsutrustning, bilradio och bilbromssystem. Rekommenderas ej för livsmedelsanvändning eller utsatt för mineralolja. Allmänt använd temperaturområde på -55 ~ 150 ℃.

Sju, CR neoprentätning: Solig, väderbeständig prestanda är särskilt bra. Inte rädd för diklordifluormetan och ammoniak och andra köldmedier, resistenta mot syra, oljebeständiga smörjmedel i silikon, men i lågpunkten för mineralolja vid expansion av mineralolja. I låg temperatur lätt att kristallisera, härdning. Gäller alla slags kontakt med atmosfären, solljuset, ozonmiljön och en mängd brand, kemisk korrosion av tätningen. Det rekommenderas inte för starka syror, nitrohydrokarboner, estrar, kloroform och ketoner. Allmänt använd temperaturområde på -55 ~ 120 ° C.

8, IIR butylgummitätning: lufttäthet är särskilt bra, värme, solsken, bra ozonbeständighet, goda isoleringsegenskaper; polära lösningsmedel såsom alkohol, keton, ester etc. har gott motstånd, kan exponeras i animaliska och vegetabiliska oljor eller oxider. Lämplig för kemisk eller dammsugare. Det rekommenderas inte för användning med petroleumlösningsmedel, fotogen eller aromatiska ämnen. Allmänt bruk temperaturområde -50 ~ 110 ℃.

9, ACM akrylgummitätning: oljan har utmärkt motstånd, hög temperatur, väderbeständighet är bra, men den mekaniska hållfastheten, kompressionsdeformationshastigheten och vattenbeständigheten är något värre. Allmänt används i biltransmissionssystem och servostyrning. Gäller inte varmvatten, bromsolja, fosfat. Den allmänna användningen av temperaturområdet -25 ~ 170 ° C.

10, NR naturgummitätning: med god slitstyrka, elasticitet, rivhållfasthet och töjning. Men lätt att åldras i luften, het och viskös, mineralolja eller bensin i lätt expansion och upplösning, alkaliständighet men inte stark syra. Lämplig för användning i bilbromsolja, etanol och andra joner med hydroxidjoner. Allmänt använd temperaturområde -20 ~ 100 ° C.