Gummitätningar prestanda och klassificering

Gummi tätningar fysikaliska egenskaper av naturgummi. Naturligt gummi i rumstemperatur med hög elasticitet, något plast, med mycket bra mekanisk hållfasthet, hysteres förlust är liten, i ett antal deformation när värmen är låg, så dess motstånd mot flexability är också mycket bra, och eftersom det är opolära Gummi, så elektrisk isolering prestanda är bra.

Gummi tätningar brukar vi talar om naturgummi, avser gummit från insamling av naturlatex, genom solidifiering, torkning och andra bearbetning processer av solid. Naturgummi är en typ av polyisopren som den viktigaste komponenten i den naturliga polymer föreningar är formeln (C5H8) n, den gummi kolväten (polyisopren) innehåll på 90% eller mer, också innehåller en liten mängd protein, fettsyror, socker och aska och så vidare.

Läkarundersökningrekvisitan av naturgummi. Naturligt gummi i rumstemperatur med hög elasticitet, något plast, med mycket bra mekanisk hållfasthet, hysteres förlust är liten, i ett antal deformation när värmen är låg, så dess motstånd mot flexability är också mycket bra, och eftersom det är opolära Gummi, så elektrisk isolering prestanda är bra.

Gummi, plast, fiber och kallas de tre syntetiska material, är endast skalbara och utmärkt flexibilitet av polymermaterial. Den största funktionen av gummi är att modulusen av spänst är mycket liten och förlängningen är hög. Andra är att den har ett mycket bra motstånd till andningsförmåga och motstånd mot en mängd kemiska medier och elektriska isoleringsegenskaper. Vissa speciella syntetgummi har bättre beständighet mot olja och temperatur, kan motstå fat olja, smörjolja, hydraulolja, eldningsolja och lösningsmedel olja svullnad; kyla kan så lågt som-60 ℃ till-80 ℃, värme kan vara hög till + 180 ° C till + 350 ° C. gummi är också resistent mot en mängd böjning, bockning deformation, eftersom hysteres förlust är liten. Den tredje funktionen av gummi är att den kan användas med en mängd olika material, blandning, förening, och därmed ändrades för att få en bra övergripande prestanda.

Gummitätningar dessa grundläggande egenskaper av gummi, det är en utmärkt industriella stötdämpning, tätning, böjning, slitage, korrosion, isolering och bonding material.

A: klassificering av gummi

1. enligt att råvaran källor och metoder

Gummi kan delas in i två kategorier: naturgummi och syntetiskt gummi. Där konsumtionen av naturgummi stod för 1/3, stod syntetiskt gummi konsumtion för 2/3.

2. enligt till uppkomsten av gummi

Gummi kan delas in i massivt gummi (även känd som torrt gummi), mjölkaktig gummi (latex), flytande gummi och pulver gummi fyra kategorier.

3. enligt till prestanda och användning av gummi

Utöver naturgummi, kan syntetiska gummit delas in i allmänna syntetgummi, semi allmänna syntetgummi, särskilda syntetiskt gummi och särskilda syntetiskt gummi.

4. enligt till den fysiska formen av gummi

Gummi kan vara indelad i hård plast och mjuk, rå gummi och gummi och så vidare.

Beroende på typ av gummi och tvärbunden form, i industriellt bruk, kan gummit klassificeras enligt följande.

En klass av värme och olja och andra funktioner är indelade i: vanligt gummi, värmebeständigt gummi, Oljebeständig gummi och väderbeständigt gummi, resistenta mot kemiska specialmedier, såsom gummi.