Gummislangar Fläns Typ High Pressure Slang Connector

Gummislangar Fläns typ högtrycksslanganslutning

Fläns typ högtrycks slanganslutning

Många typer av högtrycksslangar av fläns är: högtrycksflätad slang, högtryckslindningsslang, högtrycksslang, högtrycksslang, högtrycksslang och andra sorter, han i kolgruvan, gruvbrytning, kemikalier, maskiner, bilar och andra industrier används mycket brett. Den omfattande användningen av högtrycksslang gör också att tillbehören har använts i stor utsträckning.

Med tanke på den franska högtrycksslangen kommer vi alltid att vara förknippade med högtrycksslangkontakten, slangkontakten vi har också pratat om den detaljerade analysen, men vissa människor förstår inte hans användning och ser ut som idag för alla i detalj Förklara sina grundläggande begrepp och bilder.

En mängd olika högtrycksslangar för flänsar är uppdelade i: En typ, B-typ, C-typ, D-typ, E-typ, F-typ, H-typ, fläns typ GB, och vi kan enligt sin krökning som: 30 grader , 45 grader, 75 grader eller till och med 90 grader böjer lederna, förutom högtrycksslangar kan vi anpassa bearbetning som den brittiska amerikanska nationella standardkontakten. Pratade om hans klassificering Sedan pratar vi om hans installation Obs!

(1) slangen i rörelsen eller vila, kan inte vara överdriven böjning, kan inte böja sig vid roten, åtminstone i sin diameter 1,5 gånger för att börja böja;

(2) slangen kan inte dras för hårt när den flyttas till extrem position, bör vara mer avslappnad;

(3) försök att undvika deformation av slangen;

(4) slang så långt som möjligt bort från de termiska strålningskomponenterna, nödvändig modisoleringskort;

(5) bör undvika slangens yttre skada, t.ex. användning av samma komponent på ytan av den långsiktiga friktionen;

(6) Om slangen orsakas av överdriven deformation av självvikt bör det finnas stöddelar.

Hög temperatur slang - högtrycksslang produktionsprocess

1, med mixern genom att blanda det inre lagret av lim, mitten av plast och gummi; extruderad med innerrör av extruder, belagd med ett frigöringsmedel på den mjuka eller hårda kärnan (flytande kvävefrysning kan inte heller dö)

2, kalandreringsmaskinen in i mitten av filmen plus frigöringsmedel och i enlighet med kraven i processen skuren till önskad bredd

3, kommer att vara täckt med rör med inre rör i lindningsmaskinen eller stickmaskinen på lindning eller stickning på koppartråd eller koppartråd, medan i lindningsmaskinen eller stickmaskinen lamineras i mitten av filmen i de två skikten av koppar eller koppar Wire rep, lindning ledning i början och slutet av banding (en del av den tidiga lindningsmaskinen för att vara förkorkad pläterad ståltråd förspänning)

4, återigen i extrudern belagd med den yttre plasten och sedan inslagna i bly eller tyg vulkaniserat skyddsskikt

5, genom härdningstanken eller saltbadvulkanisering

6, och slutligen avlägsna det vulkaniserade skyddsskiktet ut ur munstycket, hålla kvar på rörledningarna, provtagningstest.

Kort sagt, tillverkningen av högtrycksrör använder mer utrustning, fler typer av råmaterial, produktionsprocessen är komplex. Men under de senaste åren kan plast eller termoplastisk elastomer vara den viktigaste råvaran i den hydrauliska rörproduktionsprocessen vara lämplig för att förenkla, men de höga råmaterialpriserna, gummiråvaror är fortfarande de viktigaste.