Gummi Kopplingar Power Machine Master och Slave Shaft System

Gummianslutningar Maskinmastern och slavaxelsystemet

Gummikoppling för mekanisk koppling mellan master och slavaxel. Den elastiska trumformade kopplingen 1 är ansluten till kopplingens huvud- och bakre navkroppar 4 och 5 och den spiralformiga elastiska kroppen hos det elastiska elementet som är fixerat av metallskivorna av flerkärlstålsträngen bildas huvudförskjutningen av huvudet och navet mellan navet och navet i axiell, radiell och axiell riktning genom ringfri deformationsutrymme för att bilda de elastiska förskjutningskompensationsegenskaperna. Den är lämplig för axelanslutning av olika kraftaggregat drivna av marin huvudmotor, hjälpmotor, förbränningsmotor, dieselmotor, elkoppling och hydraulmotor.

Nyligen till fartyget för torsionsvibrationstest, GICLZ-typ mellanaxel-trumformad växelkoppling, är det från provet att se kopplingen av vridningsegenskaperna i förhållande till det tillåtna värdet liten, men kopplingen är kontinuerlig skada i uteslutning Deras egna kvalitetsproblem och torsionsvibrationer, det allmänna Vad är de faktorer som kan leda till skador på kopplingen?

1, principen: hög elastisk elastisk stiftstift koppling av den främre elastiska stiftkopplingen trumformad växelkoppling är att vända lagret gummikomponenter, gummikomponenter kan utformas i enstaka rad eller flera rader, gummikomponenterna och en mängd olika standard styvhet att välja mellan, kan i stor utsträckning uppfylla torsionsvibrationberäkningen för att bestämma styvhetskraven. Huvudsyftet med att använda hög elasticitetsstiftskopplingar i fartygs kraftsystem är att överföra kraft och vridmoment, kompensera för radial, axiell och vinkelavvikelse och kompensera för oscillationerna i rotationsmomentet. Justera systemets naturliga frekvens. Hög elastisk elastisk stiftkoppling har egenskaper som lätt vikt, enkel installation, stor förskjutningskompensation, stor dämpningskapacitet, stark vibrationsabsorberande förmåga och frekvensmoduleringsförmåga och bättre skyddar huvudkopplingen, växellådan och axeln.

2, anledningarna till analys:

1) kopplingsstötdämparens huvudkoppling, som leder till axelriktning, och ger ytterligare vridmoment! Det kan vara bra för nya fartyg.

2) hög elastisk elastisk stiftstift koppling gummitrumma typ växelkoppling värmefraktur olycka;

3) Matchande problem: Endast den olika utrustningen i axelsystemet, som dieselmotor, gummikoppling, växellåda, andra delar av axeln, propeller etc. är väl utformade och kompletterar varandra och stöder varandra för att förbättra designen flexibilitet för att koppla bort kopplingen Valet av horisontell koppling, så att fartygets konstruktion är den verkliga känslan av fartygets höga kvalitet.

4) växellåda för trumtyp Anledningen är komplex, men också specifika omständigheter specifika analyser.