Principen för högdämpande gummi

Dämpningsformen av dämpande gummi är processen att generera relativ rörelse av den makromolekylära kedjan och byta mekanisk energi i värmeenergi när materialet utsätts för yttre kraft.

Dämpningsmekanism med högdämpande gummi : gummi är en makromolekylär kedja av organisk substans, och rörelsen av makromolekylära kedjesegment är i huvudsak en relaxeringsprocess. De 3 mekaniska formerna av gummimaterial varierar med temperatur:

Det första "glaset" rörelsen för molekylkedjesegmentenergin är låg, lagringsmodulen är mycket hög, molekylbindningen kan bara göra svag under yttre kraft i rotation, ryggraden är nästan frusen, så den mekaniska energin i värme kan inte tappas, endast som ett potentiellt energilagringsmaterial, är förlustfaktorn mycket liten, dvs dämpningsytan är dålig.

Den andra typen av elastiskt tillstånd, det stora molekylkedjans segment är lätt att röra, makromolekylärkedjan är lätt att anpassa sig till extern kraft för att sträcka eller krulla men kan inte absorbera tillräckligt med mekanisk energi, därför har gummimaterialets dämpningsegenskaper inte nått det optimala.

Tredje sorts glasövergång till elastisk form, på grund av de synergistiska effekterna av molekylkedjans segment av inre friktion och segment, materialdämpningsförmågan är bra, kan absorbera vibrationsenergin är stor, förlustfaktorn, god dämpningsegenskap.Haining Qianlang gummi produkter Factory

Lägg till: 1st Liluqiao, Zhengyang, Maqiao Street Haining, Zhejiang 314419 Kina.

TEL: + 86-573-87767299

FAX: + 86-573-87763488

E-post: sales@qlrubber.com