Efter-vulkaniseringsbehandling av gummiprodukter

Efter att vulkaniseringen är avslutad, behöver gummiprodukterna ofta efterbehandling för att bli en kvalificerad färdig produkt. Detta inkluderar: 1 trimningen av gummiprodukterna, så att ytan på produkten är jämn och dimensionerna uppfyller kraven; 2 efter vissa speciella bearbetning, såsom bearbetning av ytan av produkten, förbättras prestandan hos specialanpassade produkter; Artiklar som innehåller tygskelett, såsom band, däck, etc., utsätts för varmsträckningskylning och vulkanisering och kyles därefter under uppblåsningstryck för att säkerställa produktstorlek, formstabilitet och god prestanda.

1. Trimning av mögelprodukter efter vulkanisering

När gummitypprodukten vulkaniseras fortsätter gummiblandningen att strömma ut längs formningsytan för formen för att bilda en överflödig gummikant, även känd som en blixt eller blixtkant. Tjockleken och tjockleken på gummikanten bestäms av formens struktur och precision. Parallelliteten hos den platta vulkaniseringsplattan och mängden lim kvarstår. Nuförtiden har produkterna som produceras av oändlig mögel en mycket tunn gummikant och ibland kan de avlägsnas eller försiktigt gnidas bort när formen släpps. Sådana formar är emellertid kostsamma och bräckliga, och de flesta gummiformade artiklarna kräver trimning efter vulkanisering.

 

Manuell efterbehandling

Manuell trimning är en gammal metod att trimma. Det innebär att man manuellt stansar kanterna med ett slag; avlägsna kanterna med sax, skrap och andra verktyg. Kvalitet och hastighet för handskuren gummiprodukter varierar från person till person och kräver trimning

Den färdiga produktens geometri måste överensstämma med kraven på produktritning och får inte repas, repas eller deformeras. Innan trimning är det nödvändigt att tydligt förstå trimningsdelar och tekniska krav, behärska den korrekta förbandsmetoden och använda verktygen korrekt.

2. Mekanisk dressing

Mekanisk dressing avser processen att trimma och 5 av gummiprodukter med olika specialmaskiner och motsvarande processmetoder. Det är för närvarande en mer avancerad finishmetod.

(1) Mekanisk stansning och trimmning Gummikanten på produkten avlägsnas med hjälp av en pressmaskin och en stans och en stanskniv. Denna metod är lämplig för artiklar och gjutna artiklar vars limkanter kan placeras på munstycket eller stansplattan, såsom stoppar, koppar och liknande. För produkter med hög gelhalt och låg hårdhet används slagsmetoden i allmänhet för att påverka trimkanten. Detta kan minska ojämnheten i kanten efter att knivskärningen beror på produktens stora elasticitet och sidoytan är konkav; och gummiinnehållet är lägre och hårdheten är högre. Produkten kan klippas direkt med knivdödningsmetoden. Dessutom är dysskärning också uppdelad i kallskärning och varmskärning. Kallskärning avser stansning vid rumstemperatur. Stansningstrycket på utrustningen krävs för att vara högre och kvaliteten på stansningen är bättre; den heta skärningen refererar till den högre temperaturen -f. Vid skärning bör det förhindras att hög temperatur kommer i kontakt med produkten för länge och påverkar produktkvaliteten.

(2) Mekanisk skärning och trimning är lämplig för trimmning av större storlekar, med skärverktyg. En sidoskärmaskin är en speciell maskin, och olika produkter använder olika skärare. Efter att däcket vulkaniserats finns det exempelvis remsor av olika längder på gasögonets yta och utloppsledningen och remsan måste avlägsnas med hjälp av det rillade verktyget under däckets rotationsförhållande.

(3) Mekanisk slipning och trimning För mögelgummiprodukter med inre och yttre ringar används vanligtvis slipning. Slipbladet är ett sliphjul med viss partikeltjocklek. Precisionen vid slipning och trimning är låg, och slipytan är grov. Det kan ha kvarstående sandpartiklar, vilket kan påverka användningseffekten.

 

(4) Blåstrålning med låg temperatur För fina produkter med höga krav på kvalitetskvalitet, t.ex. 0-ringar, små koppar etc. kan den här metoden användas för trimning. Produkten kyls snabbt till under den spröda temperaturen med flytande kväve eller torris och sedan sprutas metallskottet eller plastprojektilen med hög hastighet för att bryta kanten på blixten och slutföra trimningen.

(5) Borstning och trimning med låg temperatur Det avlägsnar gummikanten på den frusna gummiprodukten med hjälp av två nylonborstar som roterar runt en horisontell axel.

(6) Trimmer med låg temperatur Det är den tidigaste antagna metoden för frysning av trimning. Kraftkraften som genereras av trummans rotation och friktionen mellan produkterna används för att bryta och falla av kanten av produkten som har frusits till under sprödhetstemperaturen. Formen på trumman är i allmänhet åttkantig för att öka produktens slagkraft i trumman, trummans rotationshastighet ska vara måttlig och tillsatsen av slipmedlet kan förbättra effektiviteten. Till exempel är trimmingsprocessen av gummiproppen hos elektrolytkondensatorn att använda en lågtemperaturdrumma för trimning.

(7) Vibrationstrimmer med låg temperatur, även känd som vibrationsfrysning, produkten spiralvibreras i den ringformade, förseglade lådan, och det finns en stark inverkan mellan produkterna och mellan produkten och slipmedlet, vilket medför att den frusna förbränningen släppa. Lågtemperaturvibrationstrimmerna är bättre än lågtemperaturgränserna, produktskadorna är låga och produktionseffektiviteten är relativt låg.

(8) Svängning med låg temperatur och dither trimning är lämplig för små eller mikroprodukter eller mikrogummiprodukter som innehåller metallskelett. Tillsammans med slipmedlet repareras gummikanterna i produkthål, hörn och spår.

Haining Qianlang gummi produkter Factory

Lägg till : NO.10-2, Lianbao Road, Qianjiang industripark, Dingqiao Town, Haining, Zhejiang 314413, Kina

TEL: + 86-573-87767299

FAX: + 86-573-87763488

E-post: sales@qlrubber.com